SON DAKİKA
Hava Durumu

NİLSİAD’DA YALÇIN ARAS GÜVEN TAZELEDİ

Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İş İnsanları Derneği (NİLSİAD) 12. Olağan Genel Kurulunda Başkan Yalçın Aras güven tazeleyerek yeniden NİLSİAD Başkanlığına seçildi.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2022 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2022 15:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursasehrengiz.com/
NİLSİAD’DA YALÇIN ARAS GÜVEN TAZELEDİ

Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İş İnsanları Derneği (NİLSİAD) 12. Olağan Genel Kurul Toplantısını NOSAB İdari Hizmet Binası’nda gerçekleştirdi.

Önceki dönem NOSAB Başkanı Mehmet Fikri Ünal’ın Divan Başkanlığında gerçekleştirilen NİLSİAD’ın 12. Olağan Genel Kurulunda konuşan NİLSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Aras, Başkanlığı dönemi boyunca yaptıkları faaliyetlerle ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Aras, NOSAB ve NİLSİAD’ın et ve tırnak misali çok uyumlu çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Pandemi öncesinde vizyon projeler hazırladıklarını ve bu kapsamda çoğunu da hayata geçirdiklerini anımsatan Aras, özellikle sanayicilerle genç kuşakları bir araya getiren projeyi önemsediklerini dile getirdi. Aras, yüz yüze toplantıların daha verimli geçtiğini ancak pandemi ile birlikte çoğu programı dijital platforma taşıdıklarını belirterek, yeni dönemde de vizyon projeleri hayata geçireceklerini kaydetti.

NOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Erol Gülmez de yaptığı konuşmada, sanayi bölgelerine uygulanan enerji kesintilerine değindi ve NOSAB’ın faaliyetlerini anlattı.

20 yıl önce kurulan NOSAB’da altyapının yenilenmesine yönelik ihtiyacın olduğunu ifade eden Gülmez, şöyle konuştu:

“Altyapı çalışmalarını etaplara ayırdık ve şu anda 2. etap çalışmalarını tamamlıyoruz. E-OSB projemizle, BEBKA’dan 2 milyon TL hibe aldık. İmzalar atıldı ve bu yıl içinde bölgemizdeki tüm sayaçlar teknolojik hale getirilip, anlık okunabilecek. Türkiye, Paris Anlaşması’nı imzaladı. Özellikle ihracat yapan firmaları yakından ilgilendiren hususlar var. Ürettiğiniz ürünlerde yeşil enerji kullanıp, kullanmadığınıza bakılacak. Biz de bu sorunu çözmek için bu yıl içerisinde hem idari binamızın hem de arıtma tesisi binalarının çatılarını güneş panelleriyle donatacağız. Bu konuda sizlere örnek olmak ve rehberlik etmek istiyoruz. Dünya Bankası’nın bu konuyla ilgili kredilerine ulaşmaya çalışıyoruz. Mart ayı gibi projelerimizi vereceğiz. Oradan teşvik alırsak genel bütçemize ihtiyaç duymamış olacağız. Marmara Denizi’nde yaşanan kirlilikle ilgili gerek Çevre gerekse Sanayi Bakanlığının gerekse de Büyükşehir Belediyesi’nin tüm sanayi firmaları ve OSB’lerle ilgili yoğun denetimi var. Biz Türkiye’de endüstriyel arıtması olan tek bölgeyiz. Türkiye’deki 354 OSB’nin 353’ünde biyolojik arıtma var. Ayrıca bölgemizde 2 ay sonra satışa hazır olacak 3 bin metrekarelik sanayi parseli kazandırdık.”

NİLSİAD Genel Kurulunda verilen önergelerle Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin kısa adının NİLSİAD olarak kullanılmasına karar verildi.

Genel kurulda ayrıca MARSİFED ve TÜRKONFED’de derneği temsil edecek delegeler de belirlendi.

2022 yılı için 1 milyon 16 bin 520 liralık bütçenin de kabul edildiği NİLSİAD Genel Kurulu’nda faaliyet ve denetim kurulu raporlarının okunması, kabulü ve Yönetim Kurulu ile denetim kurulunun ibra edilmesinden sonra, seçime geçildi.

Derneğin yeni yönetimi şu isimlerden oluştu:

NİLSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Aras,

Yönetim Kurulu Üyeleri: Abidin İzmirli, Hüseyin Zümbülova, Mustafa Dayanıklı, Altan Ulutaş.

MARSİFED ve TÜRKONFED delegeleri:

Abidin İzmirli, Hüseyin Zümbülova, Ali Akdülger, Ezel Zeydanlı, Emre Özgün, Meral Altuntaş, Engin Özdin, Şeref Patır, Çetin İnci, Ümit Okyay.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.