SON DAKİKA
Hava Durumu

Ertaş ailesinin avukatı Çapkın: “Filmin ve fragmanın yayınlanmasına yasak getirildi”

Neşet Ertaş'ın ailesinin avukatı Uğur Çapkın, 23 Aralık’ta vizyona girecek Neşet Ertaş filminin yayınlanmasına yasak getirildiğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2022 16:21
Haber Güncellenme Tarihi: 14.12.2022 16:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursasehrengiz.com/
Ertaş ailesinin avukatı Çapkın: “Filmin ve fragmanın yayınlanmasına yasak getirildi”

İstanbul Fikri Sınai Haklar Mahkemesinden film ile ilgili tedbir kararı çıktığını ifade eden Çapkın, “Filmin ve fragmanın yayınlanmasına yasak getirildi. Bundan böyle hiçbir ortamda film yayınlanamayacak" dedi.
Kararın geç de olsa çıkmış olmasının memnuniyet verici olduğunu belirten Çapkın, "Ülkemizde hukukun var olduğu bir kez daha teyit edilmiş oldu. Bu dava esasen sadece Neşet Ertaş ve ailesini ilgilendiren bir dava değildi. Daha önce benzer davalar yaşandığını biliyoruz. Bu alışkanlığın artık sona erdirilmesi gerekiyor. Çünkü bu şekilde vefat etmiş büyüklerimizin, sanatçılarımızın veya siyaset büyüklerimizin bir şekilde ailelerinden izin almaksızın film yapılamayacağının artık altının çizilmesi gerekir. Dolayısıyla bu tedbir kararı bundan böyle yapılacak filmler için de örnek olacaktır. Ailesinin rızası olmadan film yapılmasını hukuk kabul etmez” diye konuştu.
Fragmanları yayınlanan Neşet Ertaş filmi, 23 Aralık tarihinde vizyona girecekti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.