SON DAKİKA
Hava Durumu

BUÜ’lü öğrenci Dünya Üniversiteler Oyunları’nda Bursa’yı temsil edecek

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Nusret Kayhan Altunkaya, Wushu dalındaki başarıları sayesinde FISU Dünya Üniversite Oyunları’na katılmaya hak kazandı.

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2023 17:28
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2023 17:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursasehrengiz.com/
BUÜ’lü öğrenci Dünya Üniversiteler Oyunları’nda Bursa’yı temsil edecek

Sakarya Üniversitesi ev sahipliğinde 27-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen Türkiye Üniversitelerarası Wushu Şampiyonası’nda mücadele eden BUÜ Spor Bilimleri Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Nusret Kayhan Altunkaya, Sanda dalı 70Kg’da Üniversiteler Türkiye Şampiyonu olmayı başardı. Müsabakalardan galibiyetle ayrılan Altunkaya, sevincini antrenörleri ve arkadaşlarıyla doyasıya kutladı.
Türkiye Şampiyonluğu sayesinde 20 Temmuz - 8 Ağustos tarihleri arasında Çin’in Sichuan kentinde düzenlenecek olan Dünya Üniversiteler Oyunları’na (FISU) katılma hakkı elde eden Nusret Kayhan Altunkaya, sağlam bir hazırlık dönemi geçireceğini ve şampiyonluk için sonuna kadar mücadele edeceğini söyledi. Türkiye’yi, Bursa’yı ve Bursa Uludağ Üniversitesi’ni en iyi şekilde temsil edeceğinin sözünü veren Altunkaya, kendisine her zaman destek veren ailesine, antrenörlerine ve arkadaşlarına teşekkür etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.