SON DAKİKA
Hava Durumu

THOMAS PIKETTY’DEN EŞİTSİZLİKLER EKONOMİSİ

Yirmi Birinci Yüzyılda Kapital kitabının yazarı, ödüllü Fransız ekonomist ve akademisyen Thomas Piketty’nin Eşitsizlikler Ekonomisi adlı kitabı, Epsilon logosuyla raflarda yerini aldı.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2022 10:47
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2022 10:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursasehrengiz.com/
THOMAS PIKETTY’DEN EŞİTSİZLİKLER EKONOMİSİ

Piketty’nin ekonomik eşitsizliklerin nedenlerine ilişkin kapsamlı bir inceleme sunduğu önemli çalışması, kısa, öz ancak detaylı yapısıyla ekonominin esas prensiplerini anlamak ve işgücü piyasasındaki dengeleri kavramak isteyen tüm okurlar için temel bir kaynak niteliği taşıyor.  

Avrupa Ekonomi Birliği Yrjö Jahnsson ve Financial Times & McKinsey iş dünyası kitabı ödüllü ekonomist Thomas Piketty, Eşitsizlikler Ekonomisi’nde, siyasal çatışmanın tam ortasında yer alan eşitsizlik ve yeniden dağıtım sorununa derinlemesine bir bakış sunuyor. Epsilon’un yayımladığı Eşitsizlikler Ekonomisi’ni dilimize Cihan Özpınar çevirdi.

Eşitsizliğin temelinde sermayenin belirli birkaç elde toplanması mı yatıyor? Vergilendirme ve sermayenin yeniden dağıtımı eşitsizliğin önüne geçebilir mi? Eşitsizlik, sermayenin aile düzeyinde nesilden nesle aktarılmasından mı kaynaklanıyor? Devletin eğitim alanında yatırım yapması fırsat eşitsizliğini sona erdirebilir mi? Yüksek ücretlerden alınan vergiler göz ardı edilebilir seviyede mi?

Bu ve bunlar gibi sorulara, en yenilerinin de dahil olduğu ekonomi kuramlarıyla yanıt arayan Thomas Piketty, Eşitsizlikler Ekonomisi’nde genelgeçer pek çok fikir ve anlayışı yeniden değerlendirirken temel sorunlar üzerine yapılan tartışmalara katkıda bulunuyor. Ekonomik eşitsizliğin zaman içindeki değişimini anlamak için temel alınacak tarihsel bilgileri ve kuramsal altyapıyı bir araya getiren Eşitsizlikler Ekonomisi, ekonomi araştırmaları alanına bir giriş kapısı sunuyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.