SON DAKİKA
Hava Durumu

Minteks Sanat geleceğin hekimleri için sahnede

Sosyal sorumluluk projesi olarak geliştirilen “Müzikli Miras” tiyatro oyunu, “Gelecekteki Hekimini Destekle” diyerek yola çıktı. Minteks Sanat ev sahipliğinde Majör Tiyatro Topluluğu’nun gönüllü oyuncuları tarafından sahnelenecek oyun, yazar Ayşe Alagöz tarafından kaleme alınırken, Dr. Yaşar Can Bağatırlar tarafından yönetiliyor. Aralarında hekimlerin de bulunduğu projeyle, maddi yetersizliği olan tıp fakültesi öğrencilerine destek amacıyla Türk Eğitim Vakfı (TEV)’in “Hekimler Söylüyor” burs fonuna bağışta bulunulacak.

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2023 16:47
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2023 16:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursasehrengiz.com/
Minteks Sanat geleceğin hekimleri için sahnede

MİNTEKS SANAT’I KURDUK

Minteks Yönetim Kurulu Başkanı Özkan İrman, Minteks olarak kuruldukları günden beri beri kültür ve sanata olan sevgi ve bağlılıklarını destek verdikleri projelerle göstermeye çalıştıklarını belirterek, “Ancak sanatın gücünü her alanda hissetmek ve de toplumsal farkındalığı arttırmak amacıyla bir adım daha atarak ‘MintekSanat’topluluğumuzu kurduk. Sanat, insanlığın en eski ve en güzel ifade biçimlerinden biridir. Biz de bu güzellikleri paylaşmak için öncelikle sanatseverlerin bir araya geldiği ‘Majör Tiyatro Topluluğumuzu’ oluşturduk.İlk olarak dabir sosyal sorumluluk hedefi olan bir oyunsahneye koymak bizim için çok değerli. Fikir annemiz sevgili Ayşe Alagöz güzel bir oyun yazmakla kalmadı adeta hepimizi tılsımladı.Proje koordinatörümüz Sibel Bağcı Uzun ve yönetmenimiz Dr.YaşarBağatırlar yönetiminde yorucuve bir o kadar da anlamlı yedi ay geçirdik ama değdi. Şimdi sahne zamanı,” dedi. Özkan İrman, MintekSanat Topluluğu bünyesinde; sanatın her dalında düzenlenecek sergiler, atölye çalışmaları, konserler ve diğer sanat etkinlikleriyle sanatseverleri ağırlamaya devam edeceklerini söyledi.

SANATIN İYİLEŞTİRİCİ GÜCÜ

Oyunun öyküsü hakkında bilgi veren yazar Ayşe Alagöz ise, “Oyun, günümüzde Bursa’nın göç almış hayali “Giren Çıkmaz Mahallesi’nde geçiyor. Birbirinden farklı karakterlerden oluşan mahalleli arasında yaşananlarla birlikte,insan sevgisi ile yoğrulan birlik duygusunu da aktarmak istedim.Oyunda yaşamın her alanında‘sanataevet’ diyerek, müziğin hayatımızdaki vazgeçilmez; iyileştirici ve birleştirici yönünü de vurguluyoruz,” dedi. Bilim ve bilgiye hızlı erişimde teknolojinin amaç haline getirildiğinde günlük hayatımızın tehditlerinden biri olduğuna da dikkat çeken Alagöz, oyunda hayat bulan karakterlerin dijital bağımlılığa da dikkat çektiğini belirtti.

OYUN TARİHLERİ

8 MayısNazım Hikmet Kültür Evi

10-11 Mayıs’ta Uğur Mumcu Sahnesi

12 Mayıs Podyum Sanat Mahal

SAAT: 20.30 (İki perde)

Bilet satış irtibat: 0530 918 24 20

KÜNYE

MÜZİKLİ MİRAS

Proje Adı: “Gelecekteki Hekimini Destekle”

Yazan: Ayşe Alagöz

Yöneten: Yaşar Can Bağatırlar

Oyuncu Yönetmeni: Özlem Özkoşar

Proje Koordinatörü: Sibel Bağcı Uzun

Müzik Tasarım: Tolga Ataç - Arda İrman

Kostüm: Aslıhan Pekün

Dekor: Halil Beysir

Aksesuar: İlknur Gürel

Afiş Tasarım: Arda İrman

Oyuncular:

Ayşe Alagöz

Ayşe Hande Özemre Gençosman

Esra Akdeniz Mütevelli

Arda İrman

Sibel Bağcı Uzun

Ece Köksal Uyanıklar

Dr.Özlem Kaya

Dr.EnisEgel

Özkan İrman

Alpaslan Aşan

Dr.Şule Aydın

Selin İrman

Dr.İlknur Gürel

Aslı Âdemoğlu

Tolga Ataç

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.